Vraag
Profielfoto van Wendy Liebregts
Profielfoto van Wendy Liebregts Wendy Liebregts 4 april 2024

Wie kan helpen? Ik ben op zoek naar mogelijkheden voor trauma behandeling voor een cliënt met LVB+ anderstalig (Spaans)

Voor een cliënt met psychotische klachten en PTSS zijn we op zoek naar een plek waar zij behandeling kan krijgen voor haar trauma's, in het Spaans. Er is een schatting van haar IQ gemaakt obv voorgeschiedenis (geen vervolgopleiding afgerond, Engelse taal niet kunnen leren, geen gezond maatschappelijk functioneren kunnen opbouwen, veel misbruik van haar gemaakt), de Raven (scoort laag-laag gemiddeld) en de ADAPT (matig verstandelijk beperkt niveau). Naar ons idee valt de LVB niet mee en is hier zeker gespecialiseerde zorg bij nodig. Het culturele aspect zit hem vooral in de taal barrière. De traumabehandeling op zich hoeft niet aangepast te worden in culturele opzichten. Ik denk dat ze veel zou kunnen hebben aan non-verbale therapievormen, niet alleen omdat ze een andere taal spreek, maar juist ook omdat ze weinig en vooral simpele taal gebruikt en tot zich neemt. Om deze redenen denken wij dat een aanpak vanuit LVB hoek het best passend is bij mw.

Afwijzingen zijn tot nu op óf de anderstaligheid, óf de lvb óf het feit dat er ook sprake is van psychotische klachten en dit als te complex wordt gezien. 

We hebben al diverse organisaties benaderd in Noord-Brabant en ook de zorgverzekeraar ingeschakeld om mee te denken, maar tot op heden nog geen plek kunnen vinden. Hebben jullie ideeën? 

Een locatie net buiten Noord-Brabant zou eventueel ook nog een optie kunnen zijn. Heeft iemand ideeën?

Organisatie en/of werkgebied

Midden-Brabant

Beantwoord de vraag van Wendy