Vraag
Profielfoto van Nikki Hartman
Profielfoto van Nikki Hartman Nikki Hartman 28 mei 2024

Ik ben op zoek naar een passende plek voor een jongen van 13 met disharmonisch profiel en ernstige gedragsproblemen (agressie bij overvraging) waardoor hij al een aantal jaar niet aan school en ontwikkeling komt.

Sinds 2017 zijn er diverse hulpverleners betrokken zowel individueel als gericht op het gezin. Zijn schoolgang is in groep 7 gestagneerd. Middels hulpverlening nu krijgt hij iets van school, maar dit is ver beneden wat deze jongen van deze leeftijd nodig heeft, meedraaien in een schoolsetting is niet haalbaar. Bij de huidige dagbesteding wordt er niks van hem verwacht/gevraagd, waardoor hij er nu met bepaalde voorwaarden kan blijven, maar dit is niet passend. Dit gaat om 2 ochtenden bij een zorgboerderij en 2 ochtenden bij Schoolzorg. Hier werken ze aan een passende vorm van onderwijs (denk aan knutselen met cijfers en letters om hem zo wat te leren). Helaas blijkt deze plek ook niet langer haalbaar. Deze jongen vraagt volledige 1-op-1 begeleiding en is daarin praktisch niet belastbaar of uitdaagbaar. 


Bij voorgaande trajecten is hij uitgevallen door forse agressieincidenten. Denk aan bedreigingen met een mes, duwen, schoppen, gooien met spullen, verbale bedreigingen. 


Voor het laatst onderzocht in 2020 in het UMC. Verbaal 133 en verwerkingssnelheid 72. Verdere diagnostiek blijkt tot op heden onmogelijk omdat hij niet testbaar was vanwege zijn problematisch gedrag. 
Thuis was er altijd sprake van veel spanning, maar altijd haalbaar om de rust te bewaren. Sinds een aantal maanden is zijn gedrag verergerd, waardoor voornamelijk vader deze jongen bijna dagelijks moet fixeren. Moeder scheldt hij geregeld uit. Hij accepteert geen gezag meer van zijn ouders en valt hen fysiek aan. 


Ik ben opzoek naar een woonplek voor deze jongen met behandelmogelijkheden en waar hij tot ontwikkeling kan komen. Bij de volgende organisaties heb ik al een nee gerkegen:
Pluryn, Levvel, GGZ Centraal, 's Heeren Loo, UMC, AMC en Sherpa.

Motivatie

Binnen het ingekochte aanbod binnen de regio kan ik geen passende plek vinden. 

Organisatie en/of werkgebied

Gooi en Vechtstreek. 

Beantwoord de vraag van Nikki