Vraag
Profielfoto van Chris Sparreboom
Profielfoto van Chris Sparreboom Chris Sparreboom 3 juli 2024

Wie kent iemand met LVB die sport of zou willen sporten, en daar meer over wil en kan vertellen in een online interview?

Ik doe bij het Mulier Instituut onderzoek naar vanzelfsprekend sporten en wat dit voor mensen met een beperking/handicap zelf precies betekent. Ik neem daarbij interviews af bij verschillende mensen met diverse beperkingen/handicaps. Iemand met LVB die dat ook wil en kan doen is echter niet zo makkelijk te vinden.

Het interview is in principe online via Teams en uiteraard samen met de eigen begeleider/voogd/bewindvoerder -- wat de persoon met LVB zelf het prettigst vindt.

Meer info gewenst? Stuur vooral een bericht.

Motivatie

Ik stel op advies van iemand die in haar werk veel doet voor/met mensen met LVB ook de vraag hier, met de hoop dat één van de professionals hier mogelijk iemand met LVB kent die wel een interview zou willen doen!

Organisatie en/of werkgebied

Mulier Instituut zit in Utrecht en is een onafhankelijke stichting dat onderzoek doet naar sport en beleid in de samenleving. Dit doen we op basis van verschillende thema's, zoals Deelname, Topsport en Financiën, maar ook - en waarbinnen ikzelf uitsluitend werk - diversiteit & inclusie. Daar houden we ons vooral bezig met de minderheidsgroepen en hun ervaringen m.b.t. (niet kunnen) sporten.

Beantwoord de vraag van Chris